top of page

Horeca Interieurs

Start jij een nieuwe horecazaak?

Is je horeca interieur aan een grondige vernieuwing toe?

Of zoek je binnenkort een nieuwe locatie op?

 

Het interieur van je horecazaak heeft een aanzienlijke invloed op het succes van je horecazaak. Denk dus goed na over de volgende aspecten voor je eraan begint. Of je kan je laten begeleiden door een interieurarchitect. 

Enkele tips als je je horeca interieur wil aanpakken. 

 

1. De inrichting, de stijl en de sfeer


Door te starten met een ontwerp op maat kan je de meest doordachte keuzes maken. De stijl, inrichting en sfeer weerspiegelt jouw verwachtingen en de voorkeuren van je gasten. Als je kiest voor Studio Mowk als interieurarchitect, dan ontwerpen we samen je interieur. We bepalen samen de flow, maken een moodboard en maken vervolgens een gedetailleerd ontwerp. Op het einde van de ontwerpfase kan je al zien hoe je interieur er zal uitzien. Elk ontwerp is uniek en altijd met een twist. 

 

2. Functionaliteit

 

Functionaliteit is bij elk interieur belangrijk. Zeker ook bij horeca interieurs. Jij weet het best wat de noden zijn. We bevragen jou en het personeel uitvoerig hierover en stellen op basis van al deze informatie diverse scenario's voor. Het gemakkelijk en flexibel gebruik van je ruimte is niet enkel belang voor de gasten maar ook voor jezelf en voor het personeel.

 

3. Duurzaamheid

 

Een duurzaam interieur vraagt bewuste keuzes over gebruik van materialen en multi-inzetbaarheid van je interieur. De noden van je zaak kunnen namelijk evolueren in de tijd. Hiermee kan je van bij het ontwerp van je interieur rekening mee houden. De flexibiliteit van de ruimtes is belangrijk. Een horecazaak wordt intensief gebruikt en het interieur moet hiertegen bestand zijn. 

 

4.  Ergonomie

 

Het belang van aangepast meubilair, de juiste temperatuur, optimale verlichting en gebalanceerde geluidservaring kan moeilijk overschat worden. Met onze expertise helpen we jullie bij het maken van de gepaste keuzes. 

5. Budget

 

Een nieuw interieur is een belangrijke investering in je zaak. Om een goeie nachtrust te hebben, is het belangrijk om van in het begin en gedurende het volledige project een duidelijk zicht te hebben op het budget en de mogelijkheden. Zo kom je niet voor onaangename verassingen te staan. Met de nodige tools en opvolgingstabellen, helpen we jullie bij het bewaken van het budget.  

6. Uitvoering

 

Om een interieur te vernieuwen ga je na de ontwerpfase samenwerken met verschillende partners voor de uitvoering. Denk aan schrijnwerker, electriciteitsexpert, industriële keukenbouwer, ventilatie-expert,... ook daar moeten dus veel keuzes gemaakt worden. Ook de coördinatie van al deze verschillende aannemers kan uitdagend zijn. De uitvoering van alle werken moeten ook strikt worden opgevolgd tot aan de oplevering. Studio Mowk staat je bij door het opmaken van aanbestedingsdossiers, het vergelijken van de prijzen, het kiezen van de beste partners en het opvolgen van de werken. 

 

Genoeg gehoord?  Laten we samen bekijken welke de mogelijkheden zijn en we plannen een eerste vrijblijvend gesprek.  

 

MOWK-favicon_edited.png
LOW_©LUCID_VillaLouis_027_edited.jpg
bottom of page